Over mij

Mijn naam is Anouk. In het dagelijks leven werkzaam als kinder- en jeugdpsycholoog/orthopedagoog en mama van het – voor mij – mooiste jongetje genaamd Djazz (mei ’16) en meisje genaamd Blue (april ’18).
Nog voor ik zwanger was had ik al die duidelijke wens zoals vele – toekomstige – mama’s hebben: ‘ik wil mijn kindje borstvoeding geven’. Al snel schoten de horror- en mislukkingsverhalen over borstvoeding om mij heen als paddenstoelen uit de grond. De succesverhalen? Die hoorde ik helaas vrijwel niet.
Mijn besluit stond vast, borstvoeding ging mij hoe dan ook lukken. Ik zocht uren naar informatie, volgde een cursus en kaartte bij de kraamzorgorganisatie aan dat ik de voorkeur had voor een kraamverzorgende met éxtra veel kennis en ervaring over borstvoeding.
Djazz werd geboren, missie borstvoeding ging van start. Man, wat was dat even een tegenvaller; de borstvoeding liep op zijn zachts gezegd niet van een leien dakje. Maar ik bleef vast besloten, dit moest en zou goedkomen. Tussen alle nieuwe indrukken, kraamtranen, poepluiers en kraambezoek door zocht ik online nog veel meer informatie op, las boeken over borstvoeding, schakelde een lactatiekundige in en las honderden ervaringen op forums en facebookgroepen.
En ja, heel wat kloven, steken, huilbuien, pijn, stuwing, kolfflesjes en zoogkompressen verder kan ik zeggen: mijn borstvoedingsverhaal is een succesverhaal.
Wat voor een succesverhaal? Eéntje met vele hobbels maar het állermooiste succesverhaal waar ik ongelooflijk trots op ben.
Daarom deze website, om ook jouw borstvoedingswens tot een succesverhaal te maken.

Mijn tweede borstvoedingsavontuur is er (gelukkig) 1 zónder al deze hobbels en ook hier neem ik je in mee.

Omdat ik uit ervaring weet dat juist ervaringen van anderen lezen heel prettig is, heb ik zoveel mogelijk mijn persoonlijke ervaringen maar ook ervaringen van anderen geprobeerd toe te voegen.

No Comments

Laat een reactie achter