Tips

Hoe borstvoeding (voordelig) invriezen

Er zijn heel veel verschillende opties om borstvoeding in te vriezen. De meeste (BPA vrije) opties zijn alleen hartstikke duur. Omdat ik geen behoefte had om veel geld uit te geven aan hele dure zakjes en BPA vrije moedermelkbewaarbekers ging ik op zoek naar andere opties.
Zelf maak ik gebruik van de Beldico flesjes (zie puntje 1), een beetje vergelijkbaar met de Medela flesjes maar dan een stuk goedkoper. Ik vond het vooral prettig dat de Medela Calma hier ook direct op past.

Hieronder 10 opties om jouw moedermelk in te vriezen.

 1. Beldico flesjes. Te koop via o.a. borstkolvenshopdeboezem.nl. Kosten: 25.50 inclusief verzendkosten voor 20 flesjes van 130 ml (ook per stuk te koop).

 2. Hema bewaarbakjes/voedingspotjes. Te koop bij Hema (ml inhoud onbekend). Kosten: 3 euro voor vier bakjes.

 3. Moedermelkbewaarzakjes. Te koop bij diverse drogisterijen en websites. Of aliexpress. Kosten per zakje: Aliexpes 0.16 cent, Lansinoh 0.32 cent, Medela 0.38 cent, Difrax 0.50 cent.

 4. Milktrays. Te koop op internet. Kosten: 30 euro voor 2 trays.

 5. IJsblokzakjes. Te koop bij iedere supermarkt. Kosten: circa 50 cent voor 10 zakjes à 24 blokjes (240 ml per zakje).

 6. Moedermelkbewaarbekers Difrax van 150 ml. Te koop bij diverse drogisterijen en websites. Kosten: prijs verschilt per aanbieder, circa 11 euro voor 6 bekers.

 7. Moedermelkbewaarbekers Avent 180 ml. Te koop bij diverse drogisterijen en websites. Kosten: prijs verschilt per aanbieder, circa 11 euro voor 5 bekers.

 8. Medela moedermelkflesjes 150 ml. Te koop bij diverse drogisterijen en websites. Kosten: prijs verschilt per aanbieder, circa 12.50 voor 3 flesjes.

 

Heb jij nog andere (handige) manieren gevonden? Of heb je toevoegingen voor de voor- en nadelen overzichten van bovenstaande opties? Laat het dan vooral weten in de comments! Ik lees ook heel graag jullie ervaringen.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marieke 10 februari 2018 at 09:26

  Ik gebruik een ijsblokjesvorm en als de melk bevroren is portioneer ik het in diepvrieszakjes. Heb ik het nodig, dan kan ik eenvoudig wat melkblokjes in het flesjes doen en laten ontdooien.
  De klikdopjes van de Medela zijn volgens mij, zodat je er een speen in kan klikken.

  • Reply tipsborstvoeding 10 februari 2018 at 19:17

   Dat is een goede toevoeging nog inderdaad! Voordeel is dan vermoed ik dat je het heel precies kan afmeten wat je ontdooit. Gebruik je een ijsblokjesvorm met deksel? Of tot dat het is ingevroren gewoon even zonder?
   Is één ijsblokje ongeveer 10 ml?

  Laat een reactie achter