Tips

Waarom borstvoedingsbaby’s vaak nachtbrakers zijn. Met deze gouden tip slapen jullie binnen 3 weken de nachten door

De titel zegt het al. Nachtvoedingen breken op. Naast tepelkloven denk ik de belangrijkste oorzaak dat vrouwen stoppen met het geven van borstvoeding, terwijl ze eigenlijk nog niet hadden willen stoppen.
Je leest overal dat er geen gouden tip is. Maar geloof mij. Ik heb de gouden tip als je kindje ouder is dan 5 maanden. Écht!

De gouden tip: Gentle sleep coaching. Dé bewezen methode bij slaapproblemen.

Mijn ervaring: toen mijn zoontje 11 weken oud was startte ik bij een nieuwe baan. Een nieuwe baby, een nieuwe baan én gebroken nachten. Mijn zoontje deed de nachten al vrij snel op maar één of twee nachtvoedingen, tot ik dus ging werken en hij de mamahonger in de nacht wilde inhalen. Het was nog te overzien in het begin, een keer of 4 er uit per nacht. Maar dit werd steeds meer, soms zaten we wel op de 8 tot 10 keer per nacht. De drive voor mijn super leuke baan en de positieve kanten van het moederschap hielden mij op de been, maar ik merkte dat ik steeds meer begon te vergeten op het werk, niet meer scherp functioneerde en niet meer de moeder en partner was die ik wilde zijn puur vanwege slaaptekort. Maar het belangrijkste was nog wel dat mijn kindje óók niet meer zijn vrolijke zelf was vanwege slaaptekort. Er moest iets gebeuren en stoppen met de borstvoeding was hierbij geen optie. De adviezen van avondpapflesjes tot laten huilen vlogen mij om de oren. Laten huilen ben ik fel op tegen vanwege de bewezen schade die een kind hiervan kan ondervinden, dit viel dus sowieso af. Over papflesjes is verschillend bewijs te vinden dat het níet helpt de nacht beter door te slapen.

Op de meeste websites en fora lees je: accepteer het, het hoort erbij, je kindje zal het wel nodig hebben, je voedt overdag te weinig. Slechte adviezen als je het mij vraagt. Moeders voelen zich hierdoor niet gehoord, echte hulp blijft uit, met ongewenst stoppen als gevolg.

De reden dat borstvoedingskindjes vaak nachtbrakers zijn:

Inconsistentie en negatieve slaapassociaties zijn vaak dé reden van slecht slapen. Veel borstvoedingsbaby’s hebben als negatieve slaapassociatie de borst. Bij het minste of geringste worden ze wakker en kunnen alleen maar terug in slaap vallen met de borst. Bij gentle sleep coaching leer je je kindje hoe het zelf in slaap kan vallen zónder de borst nodig te hebben. Het kost wat.. maar binnen 3 weken ziet je leven er heel anders uit geloof mij. En dit zónder te laten huilen. Google maar is op gentle sleep coaching en zoek een coach in je buurt. Je heb ook coaches die digitaal werken. Ik ga het op deze website verder niet helemaal uitleggen en toelichten, het is niet mijn expertise.

De gentle sleep coaching methode heeft ons echt gigantisch goed geholpen, mijn zoontje slaapt nu van 19.00 tot ongeveer 06.15, aan één stuk door. Elke nacht. Geloof mij, zowel mijn zoontje, ik als papa zijn hierdoor allemaal een stuk gelukkiger en vrolijker.

Echt doe het.

Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Isabella 23 november 2018 at 18:08

    Hoe heb jij gentle sleep coaching gedaan zonder traantjes als ik vragen mag? Wij wilden ook beginnen maar mijn baby ging toch huilen en mocht ‘m dan niet oppakken. Uiteindelijk zijn dat dan behoorlijk veel tranen! Ben dus mee gestopt. Zou heel fijn zijn als je kunt vertellen hoe jij het hebt aangepakt 🙂 alvast bedankt! X

  • Laat een reactie achter